Szkolenia Małopolskiej Izby Rolniczej

Na przełomie września i października 2017r. Małopolska Izba Rolnicza realizuje w Inkubatorze Kuchennym w Zakrzowie szkolenia  w ramach projektu „Przetwórstwo lokalne na małą skalę podstawą marketingu na wsi”.

W szkoleniu mogą brać udział rolnicy, przedstawiciele Lokalnych Grup Działania oraz przedstawiciele Terenowych Ośrodków Doradztwa Rolniczego. Uczestnicy szkolenia zapoznają się z aktualnym stanem  uwarunkowań prawnych dotyczących sprzedaży bezpośredniej oraz rolniczego handlu detalicznego (przepisy skarbowe, weterynaryjne, sanitarne) a także z zasadami funkcjonowania Inkubatora Kuchennego – z zapleczem technologicznym, planowanymi inicjatywami i  roli inwestycji w rozwoju lokalnej przedsiębiorczości. Jednym z punktów programu są także warsztaty w zakresie przetwórstwa owocowo- warzywnego połączone z tłoczeniem i degustacją soków. Całość szkolenia  zakończona jest dyskusją a uczestnicy mają możliwość zadawania pytań.

Dotychczas gościliśmy w Zakrzowie przedstawicieli z powiatów- suskiego, wadowickiego i oświęcimskiego. Kolejne szkolenie przeznaczone będzie dla grup z Tarnowa, Krakowa i Nowego Sącza.

Organizacja szkoleń możliwa jest dzięki dofinansowaniu Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich.

    

 

Nasi producenci

Klub zakupowy
Kokoszyk
Klub zakupowy prowadzony przez Spółdzielnię Socjalną ,,Smaki Gościńca", która w każdy poniedziałek wysyła do klientów aktualną ofertę. Zamówienia przyjmowane są do wtorku wieczorem i realizowane pod koniec tygodnia.
Aktualna
oferta
Kokoszyk
Zapisz się do klubu
będziemy przesyłać do Ciebie aktualną ofertę
Nasi przyjaciele