W dniach 29-30.06.2017r gościliśmy w Inkubatorze Kuchennym w Zakrzowie przedstawicieli LGD Kraina Łęgów Odrzańskich. Goście zwiedzili obiekt, zapoznali się z urządzeniami obszarami technologicznymi oraz zasadami korzystania. Panie ze Spółdzielni Socjalnej ,,Smaki Gościńca” przygotowały pokaz robienia pierogów, a pan Antoni Sadzikowski zaprezentował tłoczenie soku z agrestu.
W czasie wizyty odbyło się także szkolenie dotyczące aspektów bezpieczeństwa żywności, aspektów prawnych i organizacyjnych oraz procesów technologicznych dotyczących produkcji żywności. Zaprezentowana została działalność Spółdzielni Socjalnej oraz formy współpracy z mieszkańcami LGD- rolnikami i producentami., a także zagraniczne przykłady inkubatorów kuchennych oraz oferta wsparcia dla rozwoju takiej inicjatywy w ramach programu Leader.
Wizyta upłynęła w miłej atmosferze. Goście mieli okazję degustacji produktów lokalnych producentów i uzyskać odpowiedzi na pytania i wątpliwości związane z tworzeniem i funkcjonowaniem inwestycji jaką jest Inkubator Kuchenny.