Usługi

Inkubator kuchenny to miejsce (budynek z urządzeniami) przeznaczone dla drobnych przetwórców produktów rolnych czy rolników, którzy mogą przygotować i przetwarzać swoje produkty w dobrze wyposażonych i przygotowanych do tego celu, zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi, pomieszczeniach.


Inkubator kuchenny w Zakrzowie oferuje:

- wynajęcie na godziny pomieszczeń i wyposażenia kuchni

- wynajęcie w układzie miesięcznym powierzchni w chłodni i mroźni

- organizację wspólnej produkcji kilku użytkowników pod nadzorem personelu inkubatora

- szkolenia i doradztwo


W inkubatorze kuchennym w Zakrzowie można produkować:

- garmażerkę:  pierogi, krokiety, uszka, kluski,naleśniki i inne

- ciasta:  drożdżowe, kruche, francuskie, ucierane i inne

- chleby i inne produkty piekarnicze

- syropy ziołowe, syropy owocowe, sorbety

- soki tłoczone- owocowe, warzywne

- inne przetwory owocowe i warzywne np. warzywa konserwowe, pasty warzywne, przeciery, dżemy, powidła, konfitury, galaretki i inne

- wyroby cateringowe


Już dziś można posmakować smakowitych produktów wytworzonych w inkubatorze kuchennym zamawiając je poprzez tzw. klub zakupowy KoKoszyk lub kupując na targu w Lanckoronie czy w straganach Smaki Gościńca umiejscowionych w gminach Kalwaria Zebrzydowska, Stryszów i Mucharz.
 

Zapraszamy osoby zainteresowane współpracą – rolników, przedsiębiorców, firmy cateringowe.

Nasi producenci

Klub zakupowy
Kokoszyk
Klub zakupowy prowadzony przez Spółdzielnię Socjalną ,,Smaki Gościńca", która w każdy poniedziałek wysyła do klientów aktualną ofertę. Zamówienia przyjmowane są do wtorku wieczorem i realizowane pod koniec tygodnia.
Aktualna
oferta
Kokoszyk
Zapisz się do klubu
będziemy przesyłać do Ciebie aktualną ofertę
Nasi przyjaciele